blog-background-1920px

“On palkitsevaa, kun koodi taipuu”

30. joulukuuta 2015 klo 9.02.36

Leena_Mkelinen_FI_blog_300X324.jpgLeena Mäkeläinen on työskennellyt Landis+Gyrillä jo yli kymmenen vuotta. Kokenut ohjelmistosuunnittelija kertoo vaiheistaan talossa. Mitkä asiat työssä saavat kahden pienen tytön äidin edelleen innostumaan?

"Työskentelen Landis+Gyrillä ohjelmistosuunnittelijana, ja kehitän Gridstream AIM -järjestelmän käyttöliittymää. Tällä hetkellä uudistamme AIM:in käyttäjähallintaa täysin uuteen uskoon. Työssäni käytän Java-, PL/SQL- ja Python-ohjelmistokieliä.

Valmistuttuani Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenani fysiikka aloitin talossa tyyppihyväksyntäinsinöörinä - tuolloin Jyskässä vielä suunniteltiin ja valmistettiin sähkömittareita. Myöhemmin siirryin järjestelmätestaajaksi. Pääsin toteuttamaan myös AIM-tuotteiden järjestelmäasennuksia, mikä sytytti kipinän ohjelmistosuunnittelijan työhön. Minua onnisti: työnkierron ansiosta minusta tuli järjestelmäkehittäjä. Olen kiitollinen, että Landis+Gyr on antanut minulle mahdollisuuden urakehitykseen yrityksen sisällä. On mieletön etu saada uusia haasteita ilman, että tarvitsee luopua hienosta, tutuksi tulleesta työyhteisöstä.

Ohjelmistosuunnittelijana olen työskennellyt jo useamman vuoden. Pidän työstäni todella paljon, ja työtehtävien moninaisuus on pitänyt minut innostuneena. Olen muun muassa osallistunut järjestelmäalustan vaihtotalkoisiin, korjannut bugeja sekä suunnitellut ja toteuttanut uutta käyttöliittymää. Vaihtelu pitää mielen virkeänä, ja omalta mukavuusalueelta poistuminen silloin tällöin tekee hyvää. Pidän ohjelmoinnista ja ongelmien ratkaisemisesta. On palkitsevaa, kun koodi taipuu tekemään sitä, mitä haluan. Työssäni minua motivoi myös se, että tiimillä on yhteinen tavoite, jonka eteen kaikki tekevät töitä.

Vaihtelevien työtehtävien ansiosta oppii uutta jatkuvasti, ja kurssejakin on ollut tarjolla tarpeen mukaan. Itse opin parhaiten tekemällä, aktiivisesti tietoa etsimällä, toisilta kyselemällä ja yhdessä työkavereiden kanssa asioita pohtimalla. Erään pitserian vessan ovesta poimin tuntemattoman ajattelijan mietteen, joka mielestäni sopii motoksi niin työhön kuin muuhunkin elämään: "Every day might not be good, but there is something good in every day." Ei jokainen päivä voi olla se paras, mutta eniten oppimista tapahtuu todennäköisesti niinä ärsyttävinä päivinä, jolloin teen virheitä.

Kahden pienen tytön äitinä oma aika työpäivän jälkeen on kortilla, mutta pari harrastusta minulla kuitenkin on. Nautin juoksemisesta, sillä sen avulla saan ladattua päänsisäiset akut. Lisäksi laulan a cappella -kuorossa, jonka nimi on Landis Singers - mukavien työkavereiden kanssa viettää mielellään osan vapaa-ajastaankin.

Haluatko liittyä joukkoomme? Lisätietoja saat täältä: http://eu.landisgyr.com/betterfuture 

Related articles:

"Kiperät haasteet motivoivat"

"When keeping our goals high we have to accept the challenges"

"Uudet teknologiat kasvattavat tietotaitoa"

 

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit